Bättre Affärer träffade Tillväxtverkets ambassadörer

I dag träffade Bättre Affärer tiotalet kvinnor som är ambassadörer för kvinnors företagande. Det är Tillväxtverket som utser kvinnorna med uppdrag sprida kunskap om hur det är att driva företag. Anette Rhudin, projektledare för Bättre Affärer informerade ambassadörerna om ”Att utveckla ett företag”.

Bättre Affärer vänder sig till kvinnor som vill öka omsättningen och se sina företag växa. Anette Rhudin informerade om projektet och talade också om hur man kan tänka när man utvecklar sitt företag. Hon inledde med att berätta att endast 22 procent av de Värmländska företagen drivs av kvinnor.

– För mycket och för lite skämmer allt. Här finns verkligen en tillväxtpotential, det är otroligt viktigt att vi ser till att få upp den här siffran, säger Anette.

Anna Kramer, en av ambassadörerna, driver klädaffären The dressingroom på Skoghall. Hon tycker att fler kvinnor borde våga starta eget.

– Jag jobbade tidigare som försäljningschef för Norden och Baltikum men valde att hoppa av det och starta en klädaffär. Alla undrade hur jag vågade lämna min trygga anställning. Vad är det värsta som kan hända? Ja, du kan stuka foten men du kan också resa dig lika snabbt igen, säger Anna.

Karin Edner Trautman, vd för Bra mat hemma, medverkade också vid träffen och håller med om att fler kvinnor borde våga starta företag. Hon anser också att nätverksträffar för kvinnliga entreprenörer är betydelsefulla forum.

– Jag tycker att de frågor vi tar upp här idag är viktiga. Vi måste försöka ändra trenden som vi ser, försöka få tjejer att våga släppa taget om den trygga anställningen, säger Karin.

Text och foto: Liza Jacobsson