Besök från nätverket Din idé

I veckan fick Inova besök av en delegation från nätverket Din idé. Nätverket består av olika organisationer och aktörer som arbetar inom innovationsstödsystemet i Mälardalen. Syftet var att få information om Inovas arbete med RAMP.

– Vi är jätteintresserade av att höra mer om processerna bakom eventet, både högt och lågt. Det är väldigt generöst att dela med sig av den här informationen, säger Annakarin Sandén, näringslivsutvecklare på Eskilstuna kommun.

I Mälardalen finns för tillfället ett antal mindre event som är inriktade på innovation. Nätverket har dock ambitionen att starta ett RAMP-liknande event som kan attrahera en större och mer diversifierad målgrupp. De besökte därför Inova för att få inspiration och idéer till hur man kan arbeta fram ett liknande koncept.

Helena Wiktelius, affärsrådgivare och projektledare för RAMP 12, berättade om hur RAMP växt fram, pekade på framgångar och utmaningar och informerade om kommunikationsstrategin bakom eventet.

– Den dagen det är RAMP är den dagen då jag är som stoltast över att vara värmlänning. Det kan låta klyschigt men inspiration är inte att förringa, säger Helena.

Catarina Berglund, Executive Manager Idélab på Mälardalens högskola håller med.

– Ni är bra på att visa upp den värmländska stoltheten genom RAMP. Vi vill, på liknande sätt, kunna visa upp en sörmländsk stolthet, säger Catarina.

Bild ovan: Thomas Ackelid- Dynama Kompetensutveckling AB, Cecilia Hyrén- ALMI, Catarina Berglund- Mälardalens högskola, Anna Andersson- Eskilstuna kommun, Cilla Krantz- Catch experience och Cilla Krantz Kompetens utveckling, Annakarin Sandén- Eskilstuna kommun, Ann-Christine Barenhoff- Companion, Sassan Shaba- Mälardalens högskola.

Text och foto: Liza Jacobsson