Business Talk i Säffle

Den 6 mars arrangerade Säffle kommun ”Business Talk Säffle”. Det var den första av vårens tre träffar för företagare, yrkesverksamma och blivande entreprenörer som kommer att arrangeras i Säffle under våren 2013.

I onsdags hölls affärsidétävlingen som riktade sig till de som har en företagsidé, innovation eller som vill vidareutveckla sin idé. Idéerna bedömdes utifrån en rad olika kriterier och en prispott på 50 000 kr, från tre av stadens banker, delades ut.

Britt Lööv, verksamhetschef på Inova, deltog vid eventet. Hon tycker att ”Business Talk Säffle” är en bra satsning från Säffle kommuns sida.

– Jag tycker att det är otroligt viktigt att man lyfter fram människor med nya affärsidéer på det här sättet som Säffle kommun gör, satsningen är klockren. Det är betydelsefullt att faktiskt visa att det finns ett stort intresse för nya idéer, säger Britt.

Vinnare, efter tuff grillning av juryn, blev Ulrika Skålén som satsar på att utveckla Saga-biografen till nytta för alla Säfflebor. Hon vann en check på 30 000 kr som kommer att investeras i utvecklingen av biografen.

Text: Liza Jacobsson