28 Jan

Draknästet lockade UF-företagare

Det var entusiastiska ungdomar som deltog när Westra Wermlands Sparbank och Ung Företagsamhet arrangerade tävlingen ”Draknästet” för UF-företag i västra Värmland. Sex UF-företag hade anmält sig och kom till WWS lokaler i Arvika den 23 januari. På prisbordet väntade ära, goda råd från företagare och riskkapital.

Under eftermiddagen fick de fem ”drakarna” i juryn ta del av företagens affärsplaner och sedan lyssna på deras muntliga presentationer. Drakarna fick sedan ställa frågor innan de återkom med feedback till företagen och ett resultat.

– Det var ett tufft jobb men vi var eniga om vinnaren, sa juryns ordförande Pete Olsson efter att juryn hade sammanträtt.

Till dagens vinnare utsågs CeCe UF som tillverkar smycken av patroner från Norma Precision i Åmotsfors (NormabyCeCe). De prisades med 3 000 kr och en god middag tillsammans med juryn.

– Vi har haft en fantastisk eftermiddag med företagen. Det går inte att ta miste på gymnasieelevernas entusiasm för sina affärsidéer, sa Britt Lööv från Inova som var en av drakarna i juryn.

Samtliga fem drakar var Peter Olsson, Westra Wermlands Sparbank, Niclas Stake, Tickster, Johan Wästlund, Finnebäcks, Gerd Levin-Nygren, Hanza Electronics Årjäng och Britt Lööv, Inova.

Resultatet från dagen:

Vinnare
CeCe UF; Sofia Beckman, Sanna Jonsson, Amanda Olsson och Madeleine Alm (Solbergagymnasiet Arvika)

Tvåa
Nailed UF, Hanna Sällström (Solbergagymnasiet, Arvika)

Trea
Bars UF;  Ida Borén Sundman och Elin Eriksson Carlström (Solbergagymnasiet, Arvika)

Samtliga företag som deltog i tävlingen är med på Ung Företagsmässa den 18 februari. Läs mer om mässan här. »

 

Text: Hanna Wirdegård

Foto: Britt Lööv