ES Equipment lanserar ny produktserie

Inovas före detta inkubatorföretag ES Equipment inleder hösten med att lansera den nya produktserien S-CUT XC-E. Serien är framtagen med utgångspunkt från skärverktyget S-CUT

Företaget utvecklade den första modellen av skärverktyget S-CUT år 2006 med inriktning mot kunder inom medicinteknik såsom akutsjukvård, ambulans och räddningstjänst. I dag, sex år senare, satsar företaget på att ta fram en ny serie av skärverktyget, men denna gång riktat mot mer allmänna målgrupper. Först ut blir en variant som är anpassad mot hästsport och djurhållning.

Företagets VD och marknadsasvarig Björn Åhlén förklarar bakgrunden:

– Redan under hösten 2011 märkte vi ett ökat intresse för S-CUT från människor som jobbar med hästar både professionellt och som fritidsintresse. De hade behov av ett verktyg som snabbt och säkert kunde skära loss en häst som fastnat och riskerar att råka i panik eller skada sig.

Bara i Sverige finns t ex över 58 000 registrerade hästtransporter och drygt 70 000 anläggningar där hästar finns.

– Ett säkert och effektivt skärverktyg borde vara standard när man transporterar djur, om olyckan skulle vara framme.

ES Equipment AB grundades 2005 av entreprenörerna Björn Åhlén, Martin Bergstrand och Mimmi Olsson. Skärverktyget S-CUT finns nu i 17 länder, från Japan i öster till USA i väster och är väldigt uppskattat av användarna. De nuvarande kunderna återfinns främst inom ambulans, akutsjukvård, räddningstjänst och försvar men även kunder inom kemindustrin och dagligvaruhandel har visat intresse.

Läs mer på www.esequipment.se