16 Okt

Noboxsolutions lanserar webbplats för världsarvet Laponia

Inovas alumniföretag Noboxsolutions vann i april i år en upphandling hos Länsstyrelsen i Norrbotten i konkurrens med 15 andra medtävlande från hela Sverige. Upphandlingen har bidragit till att företaget anställt ytterligare en utvecklare och idag uppgår personalstyrkan till sju personer.

Nyligen lanserade Länsstyrelsen i Norrbotten webbplatsen www.laponia.nu som har designats och utvecklats av Noboxsolutions. Webbplatsen utgör en samlingspunkt för information om Laponia. Här återfinns såväl fakta om området som tips om vandringsleder, stugor och mycket mera. Webbplatsen fungerar som fördjupning och inspiration för alla som är intresserade av området.

”Det har varit ett väldigt inspirerande projekt att jobba med”, säger Noboxsolutions VD Christian Paulson. ”Det är ett mycket vackert och betydelsefullt område och det har varit ett rent nöje att få utveckla webbplatsen tillsammans med Länsstyrelsen i Norrbotten och Laponiatjuottjudus.”

Uppdraget medförde att Noboxsolutions kunde anställa ytterligare en webbutvecklare. Denna utökning har bidragit till att stärka företagets konkurrenskraft genom att man nu kan hantera fler och större parallella kunduppdrag.

Fakta

Laponia finns med på Unescos lista över världsarv tack vare den unika naturen och den samiska kulturen. Kända områden inom Laponia är Sarek, Padjelanta, Muddus m.fl. Områden som kittlar fantasin med sina stora vilda områden, men som också bebotts under lång tid.

Noboxsolutions AB startade 2010 och fick stöd av Inova under drygt två år.

Läs mer om Noboxsolutions här

Läs mer om Laponia här