24 Sep
Mr. Fouad Ghalali, vd för Management and Processes SARL, ska introducera kompositmodulerna på den marockanska och libyska marknaden. Här tillsammans med Kelly Finnpers, försäljningschef på Mobile Composite Solutions.

Nya internationella samarbeten för Mobile Composite Solutions

Under den senaste månaden har det hänt saker hos Inova-företaget Mobile Composite Solutions. Två nya internationella samarbeten ska ta företagets kompositmoduler utanför Sveriges gränser.
– Vi ser fram emot långa och framgångsrika samarbeten, säger Kelly Finnpers, försäljningschef på Mobile Composite Solutions.

I augusti stod det klart att danska Skanacid A/S ingår avtal med Mobile Composite Solutions. Skanacid A/S är ett väletablerat företag som framförallt levererar till det danska Forsvaret. Tillsammans med Mobile Composite Solutions ska de nu erbjuda ett konkurrenskraftigt alternativ till traditionella maskinhallar i Danmark. Hallarna ska marknadsföras som högkvalitativa och snabbetablerade.

– Vi har upplevt ett stort intresse från utlandet trots att vi inte gjort någon marknadsföring ännu, på något sätt hittar de oss bara. Nu ligger utmaningen i att knyta kontakt med rätt företag på den internationella marknaden, berättar Marcus Nordström, vd på Mobile Composite Solutions.


webb_montage_MCS

 Mobil Composite Solutions erbjuder en ny typ av mobila, stabila och mångsidiga moduler gjorda av kompositer som kan användas i alla klimat och miljöer runt om i världen.

Kort efter att det nya danska samarbetet blivit klart kontaktades de av ytterligare en intressent. Det var under ett besök på ett av Strängnäs museum som Mr. Fouad Ghalali, vd för det marockanska förtaget Management and Processes SARL, kom över en broschyr.

– Vi har ett samarbete med Savback Helicopters som använder våra moduler för att förvara sina helikoptrar. Det var Savback som i sin tur placerat ut broschyrer om sina erbjudanden, men där fanns även en kort information om vårt samarbete och våra kompositmoduler. Mr. Fouad Ghalali tog med sig broschyren hem till Marocko och kort där efter kontaktade han oss, berättar Kelly Finnpers, som menar att goda samarbeten ofta lönar sig.

Mr. Fouad Ghalali planerade in ytterligare ett sverigebesök, men den här gången besökte han Innovation Park där han fick en presentation kring vad Mobile Composite Solutions erbjuder. Nu i dagarna stod det klart att Management and Processes SARL kommer introducera kompositmodulerna på den marockanska och libyska marknaden. Företaget har tidigare erfarenhet från att introducera svenska produkter i norra Afrika, då de bland annat gjort just det med Scanias lastbilar.

Nyfiken på Mobile Composite Solution klicka här.

Text – Victoria Österberg
Bild – Mobile Composite Solutions