1 Dec

Pirater och skumma tomtar i PRV:s adventskalender

För andra året i rad levererar Patent- och registreringsverket (PRV) en digital adventskalender med syftet att sprida kunskap om de möjligheter som immateriella tillgångar kan innebära för innovatörer och företagare. Kalendern hittas på Inovas hemsida, och är välfylld med kunskapsklappar för företagare och innovatörer.

Varumärken, patent, design, upphovsrätt, licensavtal, affärshemligheter – allt är viktiga nycklar för företagare, entreprenörer och innovatörers framgångar. Det lyfter PRV fram i sin digitala julkalender.

  • Vi satsar på att upprepa fjolårets succé, då var kalendern väldigt uppskattad av många. I årets kalender stöter mottagaren på skumma tomtar, pirater och mjuka paket samt flera företagare som berättar sin historia, säger Stina Lilja, PRV:s projektledare för kalendern.

Tanken är att luckorna ska fungera som en ögonöppnare för de möjligheter som finns med immaterialrätten, varje lucka tar mellan 30-60 sekunder att ta till sig för mottagaren.

– Vi har gjort kalendern med mycket hjärta, vår tanke är att den ska skänka julglädje och kunskap i ett och samma paket, avslutar Stina Lilja.