27 Maj
Vid den första pitchträningen passade bland annat ISA-deltagarna Klaid Talisaar & Olle Claesson på att testa sin pitch.

Pitchträning på parken

Att öva på att presentera sin vara eller tjänst för olika målgrupper är a och o. Och övning ger färdighet. Innovation park, tillsammans med Inova och Drivhuset har därför utvecklat ytterligare ett erbjudande – pitchträning!

Det var utifrån ett identifierat behov som Britt Lööv, verksamhetsledare hos Inova, fick en idé att införa regelbunden pitchträning på Innovation park. Ett koncept som skapar nya möjligheter för de som sitter på parken, samtidigt som det finns ett stort värde för både värmländska organisationer och näringsliv att använda tillfället för att testa sina nya idéer.

Upplägget ska vara likt Innovation parks andra koncept, lättsamt, inte för tidskrävande och öppet för alla. Inledningsvis kommer pitchträningen ske på torsdagar. Fyra till fem personer får då möjlighet att köra sin pitch, från 30 sekunder till tre minuter och sedan få feedback från publiken.

– Att ta hjälp av andra när man utvecklar sin idé är ett synnerligen effektivt. Att pitcha, det vill säga att presentera sin idé för andra, är ett enkelt sätt att testa sin idé och samtidigt utveckla den. Att träna pitch är en del i att utveckla en kultur som präglas av gemenskap och innovation, säger Patrick Standfast, Innovation Park.

Vill du veta mer möjligheten att pitcha din idé kontakta Inova eller Drivhuset så berättar vi mer!
Nästa tillfälle blir 2 juni kl. 15.20 i Coffice.

info@inova.nu

karlstad@drivhuset.se

Text & foto: Victoria Österberg