15 Apr

Skigrip fortsätter accelerera

I höstas genomförde Martin Sundqvist sina 100 dagar av Startup-programmet Inova Startup Accelerator. Nu är hans produkt redan ute på marknaden – och beställningarna börjar rulla in.
– ISA har gjort att allt gått mycket snabbare, mer accelererat, säger Martin Sundqvist.

Martin Sundqvist ville bli en bättre skidåkare, han ville följa trenden och testa att köra halva Vasaloppet utan fästvalla. För att göra det behövde han bli starkare i sin stakning. Då började idén till Skigrip ta fart, ett nytt träningsredskap som snart skulle visa sig vara till nytta även för fler satsande skidåkare.

Efter att ha vänt och vridit på sin idé under ISA:s 100 dagar har företaget verkligen tagit fart. På mindre än ett år har idén gått från att vara just en idé till att marknadsintroduceras och snart är Skigrip redo att levereras till sina första kunder.

– Det är otroligt kul att ha fått följa Martin från idé till leverans. Han har hållit ett bra tempo hela vägen och tacklat många utmaningar längs vägen utan att tappa fart och alltid med gott humör, säger Leila Andersson, projektledare för Inova Startup Accelerator.

Skigrip_2

Beställningarna rullar in för Skigrip, det firades med tårta och gamla ISA-deltagare.

Har inte spenderat en krona på marknadsföring

Det var strax innan Vasaloppsveckan som Martin Sundqvist stod redo att presentera sin innovation som ska göra skidåkare både starkare och mer explosiva.

– Jag gick runt på parkeringen vid vasaloppsstarten i Sälen under hela vasaloppsveckan. Där delade jag ut broschyrer och pratade med hundratals skidåkare om hur träning med Skigrip kan göra dem till bättre skidåkare. Intresset var stort vilket kändes fantastiskt roligt, berättar Martin.

Förutom att möta potentiella kunder i en skidfrämjande miljö har sociala medier haft stor betydelse.

– Jag har använt mig mycket av både Instagram och Youtube. På Instagram har jag hittat ambassadörer som tränar med Skigrip, lägger ut det i sina flöden och på så sätt har jag faktiskt fått in beställningar utan att behöva lägga en krona på marknadsföring.

Snart kommer en viktig tid för Skigrip – sommarsäsongen. Den tid då skidåkare tränar riktigt hårt inför vinterns tävlingar.

– Nu ska jag se till att få igång serietillverkningen av Skigrip för att sedan kunna leverera till de som redan lagt sina beställningar. Till sommarsäsongens träningsperiod hoppas jag kunna leverera både snabbt och enkelt.

Skigrip_leila

Leila Andersson, projektledare för ISA, testar Skigrip. Och de var inte helt enkelt…

Nyfiken på Skigrip klicka här.

 

Text & foto: Victoria Österberg