27 Okt
Marcus Nordström, VD för Mobile Composite Solutions

Stororder för MCS

Mobile Composite Solutions fortsätter dra intresset till sig. Nyligen fick företaget sin största order någonsin – en stor recondhall för exklusiva bilar såsom Ferrari och Aston Martin.

– Att hallen ska användas för recond av exklusiva bilar innebär höga krav på insidans materialval och design. Det är en order som vi efter att den är färdigställd kommer att få stor nytta av som referensobjekt, säger Marcus Nordström, vd för MCS.

Den 30 meter långa och 6 meter breda hallen är baserad på moduler ur deras nya verktyg. Förutom förbättrad design har verktyget som standard ett bättre ytskikt på insidan som består av en livsmedelsgodkänd 2-komponents färg och samtliga ståldetaljer i rostfritt.

Varför valet föll på MCS mobila kompositmoduler tror Marcus beror på att deras hallar är enkla att hålla fräscha invändigt och att de inte påverkas negativt av fukt, dessutom finns det något nytt och elegant i MCS produkt vilket alltid varit ett ledord för de bilar som hallen ska användas för.

Från ringar till vågor
Att få den här typen av beställning kan ge stor positiv inverkan för ett startup-företag som MCS.
– Det här betyder väldigt mycket. Den första standardhallen vi byggde i Stockholm gav ringar på vattnet, vilket resulterade i denna order. Jag misstänker att den här hallen kommer att ge vågor, säger Marcus Nordström.

 

 


 

Förutom storordern från Stockholm gick företaget nyligen och vann SIO Grafens innovationstävling 2016. Förutom prissumman på 100 000 kronor kommer de tillsammans med Chalmers Industriteknik och leverantören av materialet grafen, delta i ett projekt för att utvärdera hur grafen kan förstärka MCS hallkonstruktion i komposit för att öppna upp nya internationella marknadssegment.

 

Text och bild: Victoria Österberg