Advisory Board lyfter Consalus

För ett nystartat företag med begränsade resurser kan extern kompetens vara avgörande för att komma vidare och lyckas med en affärsidé. Ett av Inovas inkubatorföretag som har förstått värdet av ett nätverk med specialister är Consalus. I förra veckan träffades deras Advisory Board för första gången.

– Som rådgivare på Inova jobbar vi bland annat med att hjälpa företagen att definiera vilka områden som är essentiella för deras framgång. Sedan är det viktigt att nyttja befintliga nätverk, men också att skapa sina egna, för att komma vidare inom de områdena, säger Helena Wiktelius, affärsrådgivare på Inova och för Consalus.

Att få människor med specialistkunskap och erfarenhet inom respektive område att engagera sig är ofta lättare än många tror – om man bara ställer frågan.

– När vi sammankallar människor till ett Advisory Board är det ett samarbete mellan företaget och Inova. Vi hjälper till genom att nyttja Inovas stora nätverk – och företagen själva har ofta personer inom sitt specialistområde som kan bidra med värdefull kompetens, säger Helena.

I Consalus fall utgörs Advisory Boarden av fyra personer med kompetens inom varumärkesstrategi & PR, ekonomi, försäljning och kundfokus.

– Att få tips från personer som har egna erfarenheter av frågor som vi nu brottas med kan bespara oss många timmar. Redan vår första Advisory Board var mycket inspirerande och givande. Vi fick en handfull värdefulla tips på kontakter och minst lika många konkreta råd som vi kan agera på direkt. Nu är det upp till oss att ta det vidare, säger Anders Kästel, vd för Consalus.

Försäljning i fokus för Consalus

En av deltagarna i Consalus Advisory Board är Carl Hallgren, tidigare regionchef på Pfizer, och försäljningschef medicinteknikföretaget Qbteck. Idag är Carl marknadschef på Karlstad Airport och med 12 års erfarenhet av försäljning brinner han för området.

– Det är alltid bra att samla människor med olika kompetens och erfarenhet som kan ställa relevanta frågor för att öppna upp för nya perspektiv. Consalus har en riktigt spännande idé och det finns mycket kunskap i det här företaget, säger Carl Hallgren.

Läs mer om Consalus här.

Text: Hanna Wirdegård