25 Maj
Jan Bergland, vd för ECT-power är på plats på mässan för att berätta om deras innovation. ECT-power har tagit fram ett system där man får man ut dubbelt så mycket el från spillvärme än tidigare. Foto: Robert Rundberget, Paper Province.

En mässa – många möjligheter

Tre mässor i en, 170 utställare och ett gemensamt intresse för nya träbaserade produkter och bränslen. På IWB-week hittar man innovationerna som ska vara med och möta framtidens krav på hållbarhet och minskad klimatpåverkan. Flera Inova-företag är självklart på plats.

I dag startade den första av tre mässdagar med fokus på innovativa och hållbara träbaserade bioraffineringsindustrier i Stockholm. International Wood Biorefining Week, IWB week, bjuder på tre mässor i en; International Pulp and Paper, Bioeconomy Innovation Forum och World bioenergy. Bland de närmare 170 utställarna finns Paper Province, som tillsammans med totalt sju spännande företag bjuder mässbesökare från världens alla håll och kanter på framtidens innovationer inom branschen.

Inova-företag på plats

Drinor och ECT Power, som både sitter i Inovas inkubator, finns på plats tillsammans med Paper Province. Både för att knyta nya kontakter och för att visa hur deras innovationer ska vara med och bidra till ökad hållbarhet.

– Mässan är ett lysande tillfälle att exponera värmländska företag med nya spännande innovationer som tydligt bidrar till den bioekonomiska utvecklingen i Sverige och globalt. Samtidigt får företagen möjlighet att nätverka och fånga upp senaste nytt i branschen, säger Britt Lööv, verksamhetsledare på Inova.

Drinor är det senaste tillväxtföretaget som tagit plats i Inovas inkubator. Deras innovation; en teknik för mekanisk avvattning av biomaterial som skapar förutsättning för en högre utnyttjandegrad av just biomaterial som energikälla.

webb_mässa_drinor

Alexander Thelander och Carl Romlin representerar Drinor. Foto: Robert Rundberget, Paper Province.

– Det är verkligen kul att få representera regionen i Stockholm. Det är många internationella besökare på IWB och vi ser det som en stor möjlighet att knyta nya kontakter. Vår process löser ett globalt behov och det blir viktigt för oss att bygga upp ett intresse samt öka vetskapen om att vi finns och att vi kan öka utnyttjandegraden av biomaterial världen över, säger Carl Romlin, Drinor.

 

Läs mer om Drinor här.

Lär mer om ECT Power här. 

 

Text: Victoria Österberg