Första pris i Quality Innovation of the Year tar ES Equipment till London

De tog hem förstapriset i klassen ”Micro Companies” i tävlingen Quality Innovation of the Year 2011. Nu åker Martin Bergstrand, vd för alumniföretaget ES Equipment,  till London för att berätta om sin innovation på seminariet Innovative London.

I november vann ES Equipment, första priset i klassen ”Micro Companies” i tävlingen Quality Innovation of the Year 2011. Vinsten uppmärksammades stort och Martin Bergstrand fick åka till Helsingfors där han mottog priset av den finska presidenten Tarja Halonen. (Läs gärna artikeln här.)

Tack vare utmärkelsen är ES Equipment nu inbjudna till Innovative London, ett fyra dagar långt seminarium som riktar sig till personer som ur olika perspektiv jobbar med innovationsutveckling. Tillsammans med förstapristagarna i de övriga klasserna kommer Martin att få presentera sitt projekt, som i ES Equipments fall är det unika skärverktyg S-Cut. Fokus i presentationerna kommer att ligga på själva innovationsprocessen.

– Självklart är det en stor möjlighet att få presentera sin produkt inför flera hundra intresserade åhörare som alla har en koppling till innovationsutveckling. Det blir också en bra möjlighet att få ta del av andra bolags innovationsprocesser och knyta internationella kontakter, säger Martin Bergstrand.

Övriga föredragshållare under seminariet är bland andra det finländska företaget Rovio Ltd som har tillverkat den populära appen ”Angry Birds”.

Läs mer om ES Equipment här.

Text: Hanna Wirdegård