19 Aug

Full fart framåt för Infid

Under våren genomförde Olle Claesson och Klaid Talisaar 100 dagar av Inova startup accelerator, programmet som gör entreprenörer redo för marknaden. Och under sommaren har de fortsatt accelerera.

Efter en intensiv vår, väntade en minst sagt lika intensiv sommar. Medan många spenderat lata dagar i en solstol har Olle och Klaid gått på affärsmöten, anställt nya medarbetare och fortsatt utveckla sin tjänst. Infid erbjuder en plattform som ska göra det lättare för fysiska butiker att konkurrera med e-handeln. Nu jobbar de hårt för att vara redo både för den nationella finalen av Skapa-priset och kanske framför allt höstens lansering av tjänsten.

– Vi har en riktigt spännande höst framför oss och vi är redo. ISA har lagt en väldigt bra grund för vårt fortsatta arbete och vi känner att vi hittar rätt riktning för att snabbare nå marknaden, säger Klaid.

Förstärkt personalstyrka

I början av sommaren beviljades Infid lån från Almi, något som spelat stor roll för företagets fortsatta utveckling. Och förutom att vidareutveckla tjänsten har företaget rekryterat en hel del ny personal.

– Nu satsar vi fullt ut! Vi har bland annat anställt tre nya säljare i Göteborg som kommer sätta igång nu till hösten. Sedan har vi även rekryterat en ekonom, designer och en programmerare, berättar Klaid.

Fullspäckade kalendrar

Att träffa kunder och sälja in tjänsten är något Infid slitit hårt med, hårt arbete som gett god utdelning.

– Vi har fått väldigt bra respons när vi kontaktat kunder för att boka möten, nästan alla vi ringt till har velat träffas för en ytterligare presentation av tjänsten. Våra kalendrar har blivit så fullbokade att det är ett pussel för att få dagarna att gå ihop berättar Olle.

I dag har redan ett 50-tal värmländska företag anslutit sig till tjänsten. Infid har även kunder i Göteborg och med det utökade säljteamet arbetar dem hårt för att expandera i Göteborgsområdet.

Olle

Intresset för Infids tjänster är stort och kundmötena många.

Förbereder sig för finalen

I maj fick Infid ta emot priset för framtidens innovatör, Sveriges största innovationspris som delas ut av stiftelsen SKAPA i samarbete med Almi Företagspartner Värmland. En seger som gav dem en plats i den stora finalen som avgörs i november.

– Skapa-priset har redan gett oss otroligt mycket i form av kontakter och ett erkännande. I den stora finalen vill vi, förutom att vinna, inspireras av andra företag som förmodligen går igenom samma resa som oss, säger Olle.

Förutom att förbereda sig för Skapa-finalen söker Infid finansiärer som kan bidra med både kompetenser och erfarenheter inom handel och som har ett starkt kontaktnätverk.

 

Text & foto: Victoria Österberg