7 Nov

Kaffespecialister med internationella marknaden för sig

3TEMP heter det senaste företaget som Inova väljer att jobba vidare med eftersom de har en god potential att komma ut på den internationella marknaden. Förra veckan beslutades att de under en tvåårsperiod kommer att få kvalificerat affärsutvecklingsstöd av Inova.

Patrik Stridsberg och Jarl Nilson driver, det nystartade, 3TEMP som kommer tillhandahålla serviceutrustning för kaffebranschen. Patrik har jobbat 20 år med service, support och försäljning inom kaffeindustrin medan Jarl har fokuserat på design och konstruktion. De har en unik kompetens och är ett internationellt starkt team. Båda har bland annat jobbat på Crem International, som tillverkar kaffemaskiner för internationell marknad. Patrik och Jarl har därmed en lång erfarenhet av branschen och deras konsulttjänster är redan eftertraktade.

– Klyschigt nog så är inte kaffe vårt jobb, det är vårt liv, säger Patrik.

De är uppenbart passionerade vad gäller kaffe och vill med sina produkter säkra kaffekvalitén. Patrik och Jarl är glada över att få stöttning från Inova.

– Vi behöver hjälp med kunskap och erfarenhet om hur vi gör det här, hur vi ska utveckla bolaget. Vi är experter på kaffe och utrustning, inte på att driva företag. För att få fart på tillväxten kommer vi att behöva nästintill dagligt stöd av Inovas nätverk av kompetens säger Patrik.

Britt Lööv, verksamhetsledare på Inova ska försöka leverera den supporten.

– Det här är ett mycket intressant bolag. Patrik och Jarl har en unik, internationell kompetens med stor tillväxtpotential. Inova kommer på bästa sätt ge dem det stöd som de behöver för att kunna ta sig ut på den internationella marknaden, säger Britt.

Bild ovan: Patrik Stridsberg och Jarl Nilson driver 3TEMP.
Text och foto: Liza Jacobsson