Linda förverkligar musikaldrömmen

På RAMP förra året sjöng och spelade hon fiol. Det var många som blev berörda av den då 18-åriga talangen Linda Olofsson från Hammarö. Ett år senare förverkligar hon sin dröm om att bli musikalartist.

– RAMP hjälpte mig med kontakter som har gjort att jag kan jobba vidare med musiken, och jag har fått en del nya uppdrag. Men nu har jag flyttat till Skåne där jag har kommit in på en utbildning för musikalartister.

Sången i fokus

Musikteaterskolan i Bjärum är en ettårig artistutbildning. Dans, sång och teater står alltså på schemat för Linda i ett år framöver. Men valet var inte helt självklart. Linda Olofsson började uppträda officiellt redan som tioåring och spelar och sjunger såväl jazz som visor, klassiskt och folkmusik.

– Nu har jag valt att inrikta mig mest på sången och dansen. Fiolspelandet får komma lite i skymundan så länge, men visst övar jag lite fiol då och då, säger hon glatt.

Miss Saigon

Om Linda får drömma lockar både Chess och Fantomen på operan, men högst upp på önskelistan står en annan roll.

– Drömrollen är att spela Kim i Miss Saigon. Jag såg den i förra veckan på Malmö opera. Det verkar vara en rolig och utmanande roll. Men innan jag är redo för det funderar jag på att vidareutbilda mig, kanske i Göteborg eller Stockholm. Vi får se.

Glöm inte bort att anmäla dig till RAMP13. Det kan du göra här.

Text: Elin Björck