Marilyns film nominerad till Svenska designpriset

Filmen Livet och pengarna, producerad av före detta inkubatorbolaget Marilyn, har nominerats till Svenska designpriset inom kategorin Bildkommunikation: rörlig bild/film. Uppdragsgivare till filmen är Konsumentverket, Kronofogden och Finansinspektionen.

– Livet och pengarna är en annorlunda film om ekonomi i en kontext som vid första anblicken uppfattas som allt annat än ekonomi. Nu känns det självklart extra roligt att vi fick möjlighet att genomföra vårt filmkoncept, säger Fredrik Holm, VD för Marilyn Produktionsbolag.

Filmen kommer bland annat att användas som undervisningsmaterial i skolan och har tagits fram i en tät dialog med målgruppen. Uppdragsgivarna är mycket nöjda:

– Äntligen har vi kunnat tillgodose både lärarnas och elevernas önskningar. Lärarna har fått en film och ett smörgåsbord med tillhörande uppgifter som de kan dela ut i klassrummet. Eleverna har fått en pedagogisk och fartfylld rulle som gör att de lär sig mer om privatekonomi och konsumenträtt, säger Helén Spetsmark på Konsumentverket och projektledare för Livet och pengarna.

Svenska Designpriset är en tävling i grafisk kommunikation som är öppen för alla. Tävlingen delas in i print, webb, device och bildkommunikation med ett antal underkategorier vardera, samt Juryns pris och Årets Våghals. Se alla bidrag och rösta på http://www.designpriset.se

Läs mer om Marilyn här.

Text: Hanna WIrdegård