Mikael Solberg gav råd till Inovaföretag

Mikael Solberg, mångsidig entreprenör och erfaren investerare, kom till Inova för att träffa inkubatorföretaget Ordmärkt. Ytterligare ett par företag fick samtidigt tillfälle att presentera sig.

Mikael Solberg är ägare av investmentbolaget Douglas Invest, har tidigare varit vd för RNB Retails and Brands och styrelseordförande i Polarn O. Pyret. I veckan var han på Inova för att ge feedback och goda råd till bland andra Ordmärkt.

– Oavsett företagsidé är det viktigt att människorna bakom är lyhörda och förser sig med kunskap inom sin bransch. Man behöver också inse att det kanske kommer en tid då man själv ska kliva åt sidan för att släppa fram en annan kompetens, sa Mikael.

Han poängterade också vikten av att skydda sin produkt eller tjänst och ständigt hålla koll på konkurrenterna.

Ordmärkt fick råd på vägen

Inkubatorföretaget Ordmärkt, som nu satsar hårt på export till Asien, fick feedback och goda råd på vägen.

– Satsa på att bygga ett starkt varumärke i Singapore – de älskar ”Made in Sweden” i Asien! Tryck på det unika och alliera er med rätt agenturer, tipsade Mikael.

– Att få lyssna av sin strategi med en erfaren investerare som tittat på närmare 500 bolag och investerat i 100 av dem är väldigt lärorikt, sa Caroline Bissman, vd för Ordmärkt, efteråt.

Text: Hanna Wirdegård