Ny delägare och högsta betyg för Bequine

Tidningen Equipage, som vänder sig till ryttare på alla nivåer, har testat Bequines produkter och ger toppbetyg. Samtidigt tar företaget in en ny delägare för att bli än vassare och förberedda för en internationell marknad.

Equipage är en ridsportstidning som vänder sig till seriösa ryttare, hästägare och uppfödare. Testet omfattade både kyldamaskerna för hästben och den tillhörande kylbagen. I novembernumret kan man läsa utvärderingen: ”Ett stort WOW – på alla punkter! Det första vi la märke till var kvaliteten – riktigt hög rakt igenom – från förpackningen, bruksanvisningen, kylväskan till själva damaskerna. Här har man tänkt till, allt är tipp-topp”.

– Att oberoende och trovärdiga personer testar, granskar och ger ett så fint omdöme blir en bekräftelse på att det vi gör är rätt. Det är också värdefullt att använda i vår marknadsföring, som exempelvis inför Stockholm International Horse Show i slutet av november, säger Christer Höglund, vd för Bequine.

Vidgad kompetens för internationell expansion

Nu får Bequine också en ny delägare. Med 30-årig erfarenhet av den industriella branschen, och ett tiotal år på VD-posten för dåvarande Zakrisdalsverken, har Sören Strömberg en betydande kunskap med sig när han går in som delägare i Bequine. Han kommer även att engagera sig operativt i företaget.

– Jag har lång erfarenhet av att jobba med underleverantörer och att säkerställa så det finns heltäckande avtal för stora produktionsflöden. På det sättet hoppas jag kunna bidra när Bequine växer.

Nästa steg för Bequine är den internationella marknaden och Christer berättar att de har fått förfrågningar från USA. Tre ryttare på OS-nivå använder redan Bequines produkter, och i branschen sprider sig nu ryktet om en bra produkt.

– När vi ger oss ut på den internationella marknaden pratar vi om helt andra volymer än de som produceras idag. Det rör sig om ton av gel till kyldamaskerna. Att då ha Sören som är van vid större produktionsflöden är ovärderligt, säger Christer.

Den nye delägaren är själv mycket travintresserad och före detta ägare till en travhäst.

– Jag tycker Bequine har en mycket intressant idé och ser stora utvecklingsmöjligheter i produkten, möjligheter som sträcker sig långt längre än för hästar, säger Sören.

Läs mer om Bequine här.

Text: Hanna Wirdegård