Persiennkopplingen BlindsSecure säljs i butik

Nu finns persiennkopplingen BlindsSecures ute i butik.
– Persienntillverkaren Moogio såg potentialen i vår produkt och säljer den nu i sin butik på Drottninggatan i Karlstad, säger Anders Gåård, delägare i företaget bakom BlindsSecure.

BlindsSecure är en säkerhetskoppling som förhindrar att persiennsnören blir en stryprisk för barn. Vanligtvis är de två persiennsnörena ihopfästa med en plastknopp längs ned och bildar en livsfarlig ögla där barn kan fastna med huvudet. BlindsSecure håller ihop de två snörena högre upp och minimerar öglan. Om ett barn ändå lyckas trä öglan om halsen och faller, gör säkerhetskopplingen att snöret delas i två delar. Detsamma gäller om barnet virar det enkla snöret, som fortsätter ner från kopplingen, om halsen och ramlar.

För drygt ett år sedan presenterade innovatörerna Anders Gåård och Nils Hallbäck BlindsSecure på RAMP-scenen, sedan dess har företaget tagit plats i Inovas inkubator och i dagarna lanserades de första säkerhetskopplingarna i butik.

– Det är persienntillverkaren Moogio som har visat intresse för produkten och nu tagit in den i sin butik på Drottninggatan i Karlstad, säger Anders Gåård. Målgruppen är både privatkunder, som exempelvis barnfamiljer, och offentliga samt kommunala miljöer där det finns barn, till exempel förskolor och vårdinrättningar.

Moogio är en ledande franchisekedja inom solskydd och fönsterinredning med 13 butiker i Sverige och lika många i Danmark. Förhoppningen är att produkten snart kommer att säljas i fler utav Moogios butiker.

Produkt har lagen på sin sida

BlindsSecure ligger dessutom rätt i tiden. 2013 inträder en lag som säger att nytillverkade persienner måste vara barnsäkrade.

– Moogio är både tillverkare och försäljare av persienner så förhoppningen är att vår lösning kommer monteras som standardkomponent på deras nytillverkade persienner. När lagen träder i kraft satsar vi självklart på att fler tillverkare ska välja BlindsSecure för att möta lagkraven, säger Anders Gåård.

Läs mer om BlindsSecure här.»

Se även inslaget om BlindsSecure på TV4 Värmland. »

Text: Hanna Wirdegård