Stor uppslutning bakom RAMP12

I fredags samlades inte mindre än 25 företag och organisationer som alla står bakom RAMP12. Även pressen var inbjuden till Karlstad CCC och projektledare Helena Wiktelius, Inova, avslöjade både ett par programpunkter och nyheter som dyker upp under årets RAMP.

RAMP12, den 25 oktober på Karlstad CCC, kommer att presentera innovationer i världsklass.

– Mod och innovationer för framtiden står i fokus på årets RAMP. Vi vill lyfta fram och rikta strålkastarljuset mot innovatörerna. Det hoppas vi ska inspirera andra till att våga satsa på sina egna eller andras idéer, säger Helena Wiktelius på Inova, projektledare för RAMP12.

När Inova för nionde året arrangerar innovationsdagen RAMP är det fler företag och organisationer än någonsin som ställer sig bakom.

– RAMP är en av Värmlands viktigaste mötesplatser och för oss är det självklart att vara med. Det är väl investerade pengar i Värmlands framtid, säger Gunnar Tideman, regiondirektör i Region Värmland.

– Vi lever av att företag i Värmland växer. RAMP är ett viktigt arrangemang för att få både befintliga och nya företag att fortsätta växa, säger Karin Vangstad, Qtym.

Inspirerande seminarier

Innan scenshowen, som startar kl 16, kommer det att erbjudas föreläsningar, workshops och seminarier inom olika områden. Bland annat kommer försäljning och påverkanstekniker att tas upp under rubriken ”Ta ditt företag till nya nivåer”. Employer branding och Place management kommer också att diskuteras inom området ”Attraktionskraft Värmland”.

Seminarieprogrammet presenteras allt eftersom på www.inova.nu/ramp där man även kan anmäla sig till dagen.

Nytt för i år är att alla besökare bjuds in till middagen efter scenshowen.

– Tidigare år har många varit så uppfyllda av allt man har sett och upplevt under dagen, och det har funnits önskemål om att få möjlighet att stråla samman efteråt. Det här tror vi blir en utmärkt plats att ta idéerna ett steg vidare, säger Helena Wiktelius.

RAMP har under åren blivit en av de viktigaste inspirations- och mötesplatserna för Värmlands näringsliv. Här samlas 1 600 företagare, investerare, affärsänglar, politiker och andra med fokus på regional innovationskraft.

Text: Hanna Wirdegård