17 Okt

Trägen vinner – försäljningen börjar ta fart för MCS

Samarbetspartners, nya affärer och en rejäl dos uthållighet. Inova-företaget Mobile Composite Solutions har mött hinder på vägen, som de tagit sig förbi.
– Uthållighet och samarbeten har varit otroligt viktiga för ett startupföretag som oss, säger Marcus Norström, vd på MCS.

För drygt fem år sedan föddes idén till vad som i dag är Mobile Composite Solutions, MCS. I dag erbjuder företaget mobila, stabila och mångsidiga moduler gjorda av kompositer som kan användas i alla klimat och miljöer.  De gick ut hårt och satsade allt. Men att vara ett startupföretag med allt vad det innebär är sällan en spikrak väg till framgångsrika affärer. MCS är inget undantag.

 

Gick ut hårt

Under slutet på 2015 visade en stark utländsk investerare stort intresset för MCS. Lovorden var många och det satsades stort. Men det visades sig snart att investeraren inte var vad man tidigare hade trott, något som skapade en del problem för företaget.

– Vi drog på oss en stor ”kostym”, anställde många och köpte in verktyg till produktionen. När vi upptäckte att investeraren inte var vad vi trott hamnade vi i en extremt jobbig situation. Och är det något vi har lärt oss längs vägen är det att det är otroligt svårt att veta saker i början, man grundar många av sina beslut på gissningar, säger Marcus, som vill tipsa andra startupföretag att tänka på att utreda investeraren lika mycket som investeraren utreder startupföretaget.

Men att ge upp sin idé har aldrig varit ett alternativ.

 

Bytte hinder mot försäljning

Trots att MCS stött på en del hinder på vägen har hårt arbete och uthållighet lett till att leveranserna nu börjat rullas ut.

 

– Uthålligheten har verkligen fått sig en omgång, men nu känns det verkligen som det börjar hända saker. Nu har vi inte bara ett stort intresse för våra produkter, vi säljer också, säger Marcus.

Sedan i juni har företaget levererat inte mindre än fem kompletta hallar. Och förutom att affärerna genererar intäkter har det gett något som man på MCS värderar högt – snacket.

Det som leveranserna skapat är nämligen precis vad MCS vill ha, nöjda kunder som berättar för andra hur nöjda de är.

– Vi har redan märkt att de vi levererat till är väldigt viktiga för att fler ska få upp ögonen för våra hallar. Vi vill att de ska dela med sig av sina upplevelser av hallarna till personer runtomkring dem.

 

Samarbeten som skapar möjligheter      

Med hjälp av nya samarbetspartners som tror på produkten lika mycket som MCS själva har nya möjligheter öppnats upp.

– Vi har inlett flera nya samarbeten. Herbert Sjöströms AB är en viktig sådan som möjliggör för oss att fokusera på produktutveckling, produktion och försäljning medan de bistår med montering hos kund. Dessutom är den erfarenhet som en samarbetspartner kan ha en värdefull tillgång, säger Marcus.

Att montera en ny byggnad genom MCS kompositmoduler går fort, riktigt fort. Från inget till nyckelklar hall på bara två arbetsdagar. Varför samarbetspartners som Sjöströms valt att inleda samarbete med MCS är ingen slump – de gillar produkten.
MCS_hall (1024x768)

– MCS hallar erbjuder en snabb uppbyggnad av lokaler vid behov som dessutom är demonterbara om man inte får permanent bygglov.

Att hallarna är lätta byggnader utan för stora krav på grundförhållanden skapar möjligheter, säger Olov Rudin från AB Herbert Sjöström, som ser många användningsområden där hallarna kan erbjuda unika lösningar.

Förutom företagets nya samarbeten och affärer kommer det snart att stå ytterligare en nyhet i MCS lokaler på Örsholmen.
– Vi kommer snart kunna ta hem ett nytt verktyg som gör det  möjlighet för oss att producera mer exklusiva hallar, som dessutom är livsmedelsklassade. Så nu är vi redo att fortsätta samarbeta, fortsätta växa och fortsätta sälja! Avslutar Marcus.

 

Text: Victoria Österberg
Bild: Victoria Österberg, MCS